Du behöver

  • pasta ca 250 g
  • 2.5 dl grönsaksbuljong (tärning)
  • 1 pkt bladspenat (250 g) lätt tinad
  • 200 g smältost bredbar, mager (7-8 % fett)
  • 1 msk vetemjöl + 0.5 dl mjölk
  • 2 krm svartpeppar
  • muskot lite riven
  • skinka eller kalkon i lövtunna skivor

Gör så här

1
Sätt först pasta för fyra på kokning.

2

3
Koka upp buljongen. Hacka eller klipp spenaten grovt och för över den i buljongen. Tillsätt och rör ut smältosten i blandningen. Rör ut mjölet slätt i mjölken och häll i spenatsåsen. Koka upp och sjud några minuter. Smaka av med peppar och försiktigt med riven muskot. Kanske behövs lite salt – men kom ihåg att både buljong och ost har sälta.

4

5
Skär det rökta köttet i rätt breda strimlor och fräs dem lätt i lite matfett i stekpanna.

6

7
Fördela den heta spenat-ost-såsen direkt på nykokt pasta och strö till sist över de frästa köttstrimlorna.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows