Du behöver
- pasta ca 250 g
- 2.5 dl grönsaksbuljong (tärning)
- 1 pkt bladspenat (250 g) lätt tinad
- 200 g smältost bredbar, mager (7-8 % fett)
- 1 msk vetemjöl + 0.5 dl mjölk
- 2 krm svartpeppar
- muskot lite riven
- skinka eller kalkon i lövtunna skivor
Gör så här
1
Sätt först pasta för fyra på kokning.
2
3
Koka upp buljongen. Hacka eller klipp spenaten grovt och för över den i buljongen. Tillsätt och rör ut smältosten i blandningen. Rör ut mjölet slätt i mjölken och häll i spenatsåsen. Koka upp och sjud några minuter. Smaka av med peppar och försiktigt med riven muskot. Kanske behövs lite salt – men kom ihåg att både buljong och ost har sälta.
4
5
Skär det rökta köttet i rätt breda strimlor och fräs dem lätt i lite matfett i stekpanna.
6
7
Fördela den heta spenat-ost-såsen direkt på nykokt pasta och strö till sist över de frästa köttstrimlorna.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows