Du behöver

  • 16 st mangoldblad eller pak choi eller 4 mjuka rektangulära tunnbröd
  • 200 g skivad kallrökt lax

Wasabimajonnäs:

1 st ägg
1 st äggula
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk citronsaft
solrosolja
1 msk wasabipasta
gourmetsalt
salladslök vårlök eller purjolök

Gör så här

1
Skölj och ansa bladen. Sänk ner dem snabbt i lite kokande vatten. Låt dem rinna av på handduk. Använder du tunnbröd så skär det i cirka 10×10 cm stora rutor.

2
Lägg ägg, äggula, vitlök, citronsaft och salt i matberedar-/mixerskålen och kör tills allt är väl blandat. Tillsätt oljan droppvis genom matarröret, medan du kör vidare, tills majonnäsen får en fast konsistens. Tillsätt lite varmt vatten om den är för tunn. Lägg i wasabipastan och blanda om ordentligt.

3
Fördela laxskivor, eventuellt måste de delas på mitten, på bladen. Lägg en klick majonnäs på varje laxskiva.

4
Vik in långsidorna på bladen och där- efter kortsidorna tills du får ett paket.

5
Håll ihop bladen genom att knyta om långa strimlor av purjo- eller vårlöksblast. Är blasten hård kan du sänka ner den snabbt i kokande vatten.


Kommentar:
Serveras tillsammans med kryddiga röror, drinkar, vin eller öl.
Vid mjölkallergi:kontrollera innehållet i wasabipastan.