Du behöver

  • 1 kronärtskocka
  • salt
  • citron
  • 1 rött äpple, skalat och skuret i tärningar
  • olivolja
  • strösocker
  • 1 1/2 msk hackad bladpersilja
  • 40 g hälsinge special (ost), skuren i kuber
  • 1 msk cidersenap, eller annan grovkornig mild senap
  • 1 msk cidervinäger
  • 1 ask salladsmix

Gör så här

1
Koka kronärtskockan i saltat vatten med lite citron. Rensa och skär den i kuber. Stek äppelkuberna i olja och socker. Tillsätt skockan, persiljan och osten.

2
Placera plastfolie ovanpå ett stycke (20 cm) alfolie. Fördela röran som en sträng ovanpå plastfolien. Spar 3 cm kant. Rulla ihop som en rulltårta. Dra åt ändarna som en smällkaramell. Låt svalna i kylskåp. Skär 2 cm breda bitar innan omslaget tas bort.

3
Blanda en dressing på senap, vinäger och 2 msk olja. Lägg sallad i botten på ett fat. Placera terrinskivorna ovanpå. Toppa med dressingen och ev ugnstorkad, lufttorkad skinka.


Kommentar:
Vi bjuder på osträtter i massor – duka upp en buffé med rätterna nedan!