Du behöver
- 1 kronärtskocka
- salt
- citron
- 1 rött äpple, skalat och skuret i tärningar
- olivolja
- strösocker
- 1 1/2 msk hackad bladpersilja
- 40 g hälsinge special (ost), skuren i kuber
- 1 msk cidersenap, eller annan grovkornig mild senap
- 1 msk cidervinäger
- 1 ask salladsmix
Gör så här
1
Koka kronärtskockan i saltat vatten med lite citron. Rensa och skär den i kuber. Stek äppelkuberna i olja och socker. Tillsätt skockan, persiljan och osten.
2
Placera plastfolie ovanpå ett stycke (20 cm) alfolie. Fördela röran som en sträng ovanpå plastfolien. Spar 3 cm kant. Rulla ihop som en rulltårta. Dra åt ändarna som en smällkaramell. Låt svalna i kylskåp. Skär 2 cm breda bitar innan omslaget tas bort.
3
Blanda en dressing på senap, vinäger och 2 msk olja. Lägg sallad i botten på ett fat. Placera terrinskivorna ovanpå. Toppa med dressingen och ev ugnstorkad, lufttorkad skinka.
Vi bjuder på osträtter i massor – duka upp en buffé med rätterna nedan!