Du behöver
- 400 g torskfilé färsk eller fryst
- 3.5 st potatis helst mjölig sort
- 1 msk margarin eller smör
- 1 l vatten
- 2 st fiskbuljongtärning
- salt ca 1 tsk
- vitpepparkorn ca 10 grovt stötta
- 1/2-1 dl fänkål hackad
- 2 st purjolök
- grön paprika finhackad
- 3.5 st tomater skållade och skalade
- hackad persilja
Gör så här
1
Skölj färsk torsk eller tina djupfryst. Skär fisken i rätt stora bitar och ställ kallt så länge.
2
Skala och skiva potatisen. Fräs den lätt i matfett i en ganska stor kastrull.
3
Tillsätt vatten, buljongtärningar, salt och stött peppar. Koka upp och sjud potatisen cirka 10 minuter.
4
Skär fänkålen i två delar på längden. Skiva och finhacka ena halvan. Snitta upp, skölj och finstrimla purjolökarna. Kärna ur och hacka paprikan.
5
Vispa/mixa sönder potatisen i buljongen. Tillsätt fänkål, purjo och paprika i soppkoket och sjud det hela 5-10 minuter. Lägg i och sjud fiskbitarna några få minuter så att de precis bara blir vita och genomkokta. Komplettera till sist med skållade, skalade tomater, skurna i bitar.
6
Servera soppan direkt med baguette eller annat brytbröd till.