Du behöver

  • 400 g torskfilé färsk eller fryst
  • 3.5 st potatis helst mjölig sort
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 l vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • salt ca 1 tsk
  • vitpepparkorn ca 10 grovt stötta
  • 1/2-1 dl fänkål hackad
  • 2 st purjolök
  • grön paprika finhackad
  • 3.5 st tomater skållade och skalade
  • hackad persilja

Gör så här

1
Skölj färsk torsk eller tina djupfryst. Skär fisken i rätt stora bitar och ställ kallt så länge.

2
Skala och skiva potatisen. Fräs den lätt i matfett i en ganska stor kastrull.

3
Tillsätt vatten, buljongtärningar, salt och stött peppar. Koka upp och sjud potatisen cirka 10 minuter.

4
Skär fänkålen i två delar på längden. Skiva och finhacka ena halvan. Snitta upp, skölj och finstrimla purjolökarna. Kärna ur och hacka paprikan.

5
Vispa/mixa sönder potatisen i buljongen. Tillsätt fänkål, purjo och paprika i soppkoket och sjud det hela 5-10 minuter. Lägg i och sjud fiskbitarna några få minuter så att de precis bara blir vita och genomkokta. Komplettera till sist med skållade, skalade tomater, skurna i bitar.

6
Servera soppan direkt med baguette eller annat brytbröd till.