Du behöver
- 750 g palsternackor
- 4 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- 2 msk smör/margarin
- 4 msk vetemjöl
- 2 dl palsternacksspad
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15%
- salt, vitpeppar
- strösocker
- 1 msk färsk mejram eller 1 tsk smulad torkad
- Att äta till:
- kokt julskinka, färsk gurka
Gör så här
1
Skala palsternackorna, tärna och koka dem knappt mjuka i saltat vatten. Låt rinna av, men spara spadet.
2
Smält matfettet i en kastrull på ganska svag värme. Rör i mjölet och späd med spad och grädde under omrörning. Låt stuvningen koka upp och sjuda 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt, vitpeppar och en nypa socker.
3
Lägg i palsternackstärningarna och blanda försiktigt i mejram.
4
Låt allt bli hett.