Du behöver

  • 0.75 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk lök riven
  • 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
  • 0.75 tsk kanel
  • 1 msk honung

Till stekning:

smör

Gör så här

1
Lägg havregryn och mjölk i en bunke och låt svälla 5 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, lök, kryddor och honung. Blanda väl. Häll upp

2
lite kallt vatten i en skål och fukta händerna medan du rullar köttbullarna.

3
Bryn köttbullarna, inte för många åt gången, i en stekpanna med smör. Skaka pannan och vänd köttbullarna så de blir väl brynta runt om. Efterstek dem gärna i mikron eller i en gryta med lite vatten i.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler rätter från Icakurirens julbord.