Du behöver

  • 0.5 st rotselleri liten
  • 1 st rödkål (1 liter finstrimlad)
  • 2 st äpplen syrliga
  • 100 g hasselnötter rostade

Sås:

0.5 st citron
1 msk fransk senap
1 msk honung
1 krm salt
0.5 dl olja
2 msk vatten

Gör så här

1
Skala och strimla sellerin mycket fint. Lägg stickorna i iskallt vatten minst en halvtimme så blir de krispiga. Strimla kålen fint. Skär äpplena i tärningar. Rosta nötterna lätt i stekpannan på medelvärme. Varva allt i en salladsskål.

2
Pressa citronsaften och blanda med senap, honung och salt. Rör ner oljan och till sist vattnet. En burk med lock är bra att blanda i så att man kan skaka dressingen väl.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler rätter från Icakurirens julbord.