Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 75 g smör
  • 1 st lök finhackad röd
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 st apelsin
  • 200 g vattenkastanjer

Gör så här

1
Ta bort fula blad från brysselkålen och koka den 6 minuter i lätt saltat vatten. Häll av vattnet och spola kålen i kallt vatten så att den behåller sin vackra gröna färg. Låt den rinna av.

2
Smält smöret i en kastrull. Finhacka löken och fräs den tillsammans med fänkålsfrön. Riv av det yttersta av apelsinskalet och tillsätt det. Häll av spadet från vattenkastanjerna och låt dem fräsa med en stund. Pressa i saften av 1/2-1 apelsin. Lägg i brysselkålen och hetta upp.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler rätter från Icakurirens julbord.