Du behöver

  • 5 st ägg
  • 5 dl strösocker (425 g)
  • 7 dl vetemjöl (420 g)
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 200 g sötmandel (3 dl), grovhackad och oskållad

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och mandel.

2
Fördela smeten i 8 längder på papprade plåtar, högst 3 på varje plåt. Längderna ska vara 3 cm breda.

3
Grädda längderna mitt i 225 grader varm ugn 8-9 minuter. Skär dem i sneda bitar medan de är varma. Det blir cirka 14 stycken av varje längd. Sära på kakorna, lyft dem från papperet och låt dem kallna på galler. Bakar du en regnig dag blir de inte så spröda och torra som de ska. Rosta dem då en kort stund i ugnen. Förvara i burk med tättslutande lock.


Kommentar:
Gott till kaffe eller te, men också utsökta till fruktdesserter.