Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1.5 msk vatten
  • strösocker till kavling

Fyllning:

75 g smör
1 dl florsocker
1 st äggula
1.5 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Blanda mjöl och smör eller margarin till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt minst en timme i kylen eller gärna över natten. Kavla ut degen till knappt 1/2 centimeters tjocklek. Ta ut 20 kakor med ett ovalt eller runt mått,

2
6 cm i diameter. Häll upp en hög med socker på bakbordet och kavla med kruskavel så att kakorna blir avlånga. Lägg dem på plåt och grädda mitt i ugnen

3
6-7 minuter vid 225 grader. Låt kakorna svalna.

4
Rör smör och socker poröst, rör ner äggulan och vaniljsockret. Fördela fyllningen tunt på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.