Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt
  • 2.5 st limefrukt
  • tabasco några droppar
  • 2 st persilja knippor
  • olivolja god

Gör så här

Vänd torskfiléerna i salt och låt dem ligga i en skål i kylskåpet 40-50 minuter, så de blir lättrimmade. Skölj av överflödigt salt och skär filéerna i ganska stora bitar. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg limeskivor i en ugnsfast form. Hacka persiljan fint och strö över och stänk på lite tabasco. Varva sedan torskbitarna i formen med tunna skivor lime och hackad persilja. Blanda saften av lime med några stänk tabasco och häll över torsken. Droppa över olivolja och ugnsbaka mitt i ugnen 10-12 minuter.


Kommentar:
Måns Rossander är konstnär, kock och radioprofil i programmet “Meny”.
Vintips: 2173 Dodff & Irion, en Riesling från Alsace.