Du behöver

  • 3/4 gurka
  • 2 tsk salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk oregano
  • 2 msk olivolja

Gör så här

1
Riv gurkan grovt på råkostjärn. Lägg rivet i en sil och strö över salt. Låt gurkan vätska av i minst 30 minuter. Krama ur gurkraspet med handen.

2
Rör ihop gurkrasp, yoghurt, pressad vitlök, oregano och olivolja. Smaka av med salt.

3
Lägg upp tsatsikin på ett fat och garnera med svarta oliver.


Kommentar:
Ännu en grekisk rätt som blivit mycket vanlig hos oss. Med matlagningsyoghurt går den snabbt att göra, men den kan också göras på yoghurt som fått rinna av i ett kaffefilter. Beräkna att det åtgår 4 dl yoghurt till 2 dl tjock, avrunnen dip.