Du behöver

  • 750 g palsternackor
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör/margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl palsternacksspad
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15 %
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk hackad färsk mejram
  • 400 g tunt skivad lever
  • 1 msk kapris
  • smör/margarin till stekning

Gör så här

1
Skala och tärna palsternackorna. Koka upp vatten och salt och låt tärningarna sjuda mjuka 8-10 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Spara spadet.

2
Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med spad och grädde. Låt stuvningen koka upp och sjud 3 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Lägg i palsternackstärningarna och mejram. Låt allt bli hett.

3
Stek de tunt skivade leverskivorna hastigt i pyttelite matfett på medelvärme. Strö över kapris då skivorna vänds.


Kommentar:
Tala väl med köttmästaren så får du leverskivorna i lövtunna skivor!