Du behöver
- 4 saté sticks (tunna träspett)
 - 2 kycklingfiléer
 - Marinad:
 - 1/2 dl matolja
 - 1 msk riven, färsk ingefära
 - 1 pressad vitlöksklyfta
 - 1/2 msk sesamolja (för smakens skull)
 - 1 msk ketjap manis (söt aromatisk soja)
 - 1 msk honung
 - Jordnötssås:
 - 4 port.
 - 1 msk matolja
 - 6 små torkade, krossade chilifrukter
 - 2 finhackade gula lökar
 - 4 finhackade vitlöksklyftor
 - 1 tsk sambal oelek
 - 2 dl vatten eller kokosmjölk (finns på burk)
 - 4 msk jordnötssmör
 - 2 msk ketjap manis
 - 1-2 msk nypressad citronsaft
 - 1/2 msk riven, färsk ingefära
 
Gör så här
1
                Blötlägg träspetten i vatten. Skär filéerna i bitar och trä upp dem på spetten. Blanda allt till marinaden, häll den över spetten som kan marineras över natten eller några timmar.
            
2
                Såsen: Hetta upp oljan med krossad chili och hackad lök i en kastrull. Rör om och blanda i sambal. Häll i vatten (eller kokosmjölk) och sjud blandningen under omrörning cirka 2 minuter. Tillsätt jordnötssmör och soja. Rör tills såsen är krämig. Blanda i pressad citron och ingefära.
            
3
                Sätt ugnen på 250 grader. Lägg de marinerade spetten på ett ugnssäkert fat och stek dem cirka 10 minuter. Kolla att kycklingbitarna säkert är genomstekta.
            
4
                Servera spetten direkt med enbart såsen som förrätt och med kokt ris som varmrätt.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







