Du behöver

  • 1 kg potatis
  • ca 2 dl mjölk
  • 1-2 msk smör
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1-2 dl finhackad, förvälld grönkål
  • Rödbetstsatsiki:
  • 6 inlagda rödbetor
  • 1 litet äpple
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

1
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka potatisen i

2
lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Värm mjölken och tillsätt den lite i taget. Vispa med elvispen hela tiden. Tillsätt smör, salt och peppar och till sist grönkålen.

3
Hacka rödbetorna och äpplet ganska smått. Skala och finhacka vitlöken. Blanda allt med yoghurt och kryddor. Låt stå kallt en stund. Servera moset med rödbetstsatsikin och värmd färdigkokt julkorv.


Kommentar:
Välj korv som passar vid eventuell allergi.