Du behöver

  • 200 g fläskfilé wienerskinka eller liknande
  • 0.5 st marinad färdigblandad orientalisk
  • olja
  • ris (se nedan)
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk salsa pineapple
  • wokgrönsaker ca 200 g tillagade
  • 1/2-1 st rödlök i tunna ringar
  • ost ca 50 g riven
  • 4 st Tortillas (gärna tomatvarianten)

Spanskt ris:

0.5 dl ris långkornigt
0.5 st lök finhackad gul
1.5 msk olja
1/2-1 st grönsaksbuljongtärning
2 tsk chiliflakes
1/2-1 krm chilipeppar
2 dl krossade tomater
vatten ev.

Gör så här

1
Gör först det spanska riset: Fräs riset och löken i oljan. Tillsätt resten av ingredienserna och koka riset. Tillagningstid, se anvisningarna på förpackningen.

2
Låt det strimlade köttet ligga i marinaden minst 30 minuter. Ta upp och stek strimlorna i cirka 5 minuter, eller tills de verkar genomstekta. Blanda crème fraîche med salsan. Lägg upp av alla ingredienserna på tortillorna. Rulla ihop.


Kommentar:
En “wrap” är en stor tunn ätbar “tallrik” (en tortilla) lastad med något gott.
Pineapple salsa är en såskonserv med tomat, ananas, lök, tomatpuré, koriander, chili m. m.