Du behöver

  • 500 g köttfärs
    2 kryddmått salt
    svartpeppar
    smör eller olja
    Tillbehör:
    4 port. kokta bönor av valfri sort
    1-2 vitlöksklyftor
    2 msk grönsaksfond från flaska
    gröna oliver
    ca 20 skalade räkor
    persilja
    citron eller lime

Gör så här

1
Blanda färsen med salt och peppar. Gärna också med kajennpeppar eller chilipeppar om det finns hemma.

2
Forma fyra biffar, ganska höga och runda. Stek dem sakta cirka 4 minuter på varje sida. Känn med sticka om de är klara.

3
Blanda bönorna med de hackade vitlöksklyftorna och med grönsaksfond i en kastrull. Hetta upp. Lägg upp bönorna på tallrik med biffarna ovanpå.

4
Garnera med oliver, räkor och persilja. Stänk lite citron- eller limesaft över rätten strax innan den serveras.