Du behöver

  • 2 avokador
    1/2 finhackad silverlök
    2 tomater, smått tärnade
    1/2-1 tsk finhackad röd chili
    2 msk finhackad färsk koriander
    Dressing:
    3 msk olivolja
    1 msk vitvinsvinäger
    1/2 tsk salt

Gör så här

1
Dela avokadorna, avlägsna kärnorna och skeda fruktköttet ur skalen. Grovhacka fruktköttet. Blanda med lök, tomat, chili och koriander.

2
Rör samman dressingen av olja, vinäger och salt. Skeda dressingen över röran och vänd ihop lätt med två gafflar. Dressingen binder ihop ingredienserna.

3
Servera majschips att äta guacamolen med. Var och en använder chipsen för att hämta upp lite guacamole direkt ur skålen.


Kommentar:
På Salpicón, en trendigt chilikryddig mexirestaurang i Chicago, serveras denna Guacamole Picado som rätt medan man väntar. Färsk koriander, på mexikanska kallad cilantro, kryddar avokadoröran på ett pikant sätt.