Du behöver

  • 2 msk ströbröd
  • 1.5 dl vatten
  • 400 g blandfärs
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar nymalen

Soppa:

12 dl vatten
3 msk kalvfond
8 dl grönsaker strimlade
4 st potatis medelstora, fint strimlade
persilja klippt
grovt bröd

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla 10 minuter i vattnet. Blanda i färs, salt och peppar. Forma den till 24 bollar. Koka upp vatten och fond till soppan. Lägg i frikadellerna och sjud sakta i cirka 10 minuter. Ta upp dem på fat. Lägg strimlade grönsaker och potatis i buljongen.

2
Låt koka sakta cirka 5 minuter. Tiden beror på hur fina strimlorna är. Smaka av med salt och peppar. Lägg i frikadellerna och låt dem bli varma. Strö över persilja och servera.