Du behöver

  • 1 st lammstek

Färs:

600 g kött benfritt av lammsteken ovan
1 dl vispgrädde
4 msk ströbröd
1 st ägg
salt
vitpeppar
1.5 krm tabasco
1.5 msk rosmarin hackad och färsk
100 g kantareller smörfrästa

Kokning:

5.5 dl buljong kraftig
2.5 msk grädde
2.5 st kantareller

Sås:

1.5 dl grädde

Tillbehör:

kantareller smörfrästa
sparrispotatis

Gör så här

1
Skär åtta tunna skivor av steken till rulladerna (eller be att få det gjort i affären). Skär resten av köttet i mindre bitar.

2
Börja med färsen: Kör lammbitarna till färsen i matberedaren med övriga ingredienser till färsen.

3
Lägg en valnötsstor bit färs på varje köttskiva och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Bryn rulladerna väl runtom i lite smör i en gryta.

4
Koka upp buljongen med ett par msk grädde och några kantareller och häll över i grytan med rulladerna. Sjud dem under lock i buljongen 40-45 minuter, tills de är riktigt möra. Ta upp dem, vispa i 1-2 dl grädde och koka ihop till en sås några minuter på hög värme utan lock.

5
Servera rulladerna med den goda såsen, smörfrästa kantareller och sparrispotatis (eller annan god potatis). Snabbsaltad gurka passar också bra till, tycker Måns.


Kommentar:
Måns Rossander är konstnär, kock och radioprofil i programmet “Meny”.
Vintips: 6199 Carta de Oro 1994.