Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao siktad
  • 1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm:

1.5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

1 l jordgubbar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll i en smord bröad form, 20 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda i 25 minuter. Låt den kallna så stelnar den.

2
Chokladkräm: värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör tills chokladen smält. Låt krämen svalna. Häll sedan över den i en skål och ställ in i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till krämkonsistens. Det tar cirka 1 timme. Bred chokladkrämen över kakan. Rensa jordgubbarna och ställ dem på kakan.