Du behöver
- 6 äggulor
- 3/4 dl florsocker
- 1 droppe saft av citron
- 1/2 dl skotsk maltwhisky av en icke rökig sort
Gör så här
1
                Börja med chokladformarna: Smält 150 g mörk choklad, helst en sort med minst 70 procent kakao i. Pensla ett tjockt lager smält choklad i cirka åtta mazarinformar av aluminiumfolie.
            
2
                Kyl och upprepa. Kyl och upprepa igen. Kyl och lossa sedan chokladformarna försiktigt från metallformarna.
            
3
                Sabayon: Vispa ägg och socker pösigt – i bunke med en droppe citronsaft. Vispa i spriten skvättvis – vi använde Dalwhinnie, fråga på Systembolaget om likvärdiga sorter. Sätt bunken i vattenbad som knappt sjuder.
            
4
                Fortsätt vispa krämen, gärna med elvisp, tills den blir tjock, cirka 10 minuter.
            
5
                Låt svalna under vispning och servera genast i chokladformarna, garnera med frukt i bitar eller färska bär.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






