Du behöver
- 3 stora rökta sillar (böcklingar)
 - 25-30 g rumsvarmt smör
 - 1 dl kesella
 - vitpeppar
 - ev. salt
 - 1 knippa gräslök
 
Gör så här
1
                Rensa böcklingarna och lossa filéerna. Dela dem i mindre bitar och lägg dem i mixer eller matberedare med smör, kesella, kryddor och hälften av gräslöken. Kör till en massa.
            
2
                Ta upp böcklingmassan, forma bollar och rulla dem i hackad gräslök. Ställ i kylskåpet.
            
3
                Ta med i kylväska på utflykten.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Perfekt som picknickmat, inte minst tillsammans med dubbelsmörgås med gubbröra sommarpotatissallad.