Du behöver

  • 0.5 st vitkålshuvud
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.75 dl olja
  • 1 dl ättika
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk senapspulver (eller krossade senapsfrön eller senap)
  • 1 tsk basilika och

Gör så här

1
Matättikan får du genom att blanda ut ättiksprit med vatten (1 del ättiksprit till 6 delar vatten).

2
Strimla vitkålen med en osthyvel om du vill ha en finstrimlad kålsallad, skär med kniv om du vill ha en grövre. Lägg i kallt vatten om du vill att den ska bli spröd. Pressa vitlöken med vitlökspress.

3
Blanda allt utom vitkålen i en kastrull och koka det några minuter. Häll det över vitkålen och rör om. Låt stå åtminstone tio minuter, gärna i kylskåpet.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av ICA-kurirens matredaktion.