• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Katarina Wennstam: Jag blev slagen och kallad hora

  Aktuella författaren Katarina Wennstam har vigt karriären åt utsatta flickor och kvinnor. I nya boken berättar hon om över­greppen hon själv utsattes för i tonåren.

  Katarina Wennstam: Jag blev slagen och kallad hora
  – I hela mitt liv har mina egna erfarenheter legat i bakhuvudet. Irritationen, fascination- en och frustrationen över att vi gör så stor skillnad på tjejers och killars sexualitet, säger författaren Katarina Wennstam. Foto: Ann Jonasson

  En högstadieskola i Göteborg. Katarina Wennstam är 14 år. På ytan är allt som vanligt, men hon känner oron i luften. Hon tänker att hon inte har gjort något fel. Hon tänker att de borde förstå att hon inte har haft sex med en kille i hallen på en fest för allmän beskådan. Men hon märker att ingen bryr sig om sanningen. Ett snaskigt rykte är helt enkelt att föredra. Varje årskull har sin madrass. I år är det hon, och hon kan inte värja sig. 

  Antagligen är det här som författaren Katarina Wennstams långa kamp för kvinnliga brottsoffer tar sin början. Icakuriren träffar henne hemma i radhuset i Nacka. En semester väntar, men innan dess ska hon skriva en krönika, lägga sista handen vid den nya boken och packa – sängarna är fyllda av prydliga högar av kläder. 

  Katarina Wennstam är nöjd, hon och kärleken har fått till en egen semestervecka och ska stanna på Mallorca när klanen barn och bonusbarn – sammanlagt fem stycken – åker hem. Hon är påtagligt brun redan före Medelhavsresan. 

  – Det är soldusch. Jag fuskar med solsprej för att slippa vara så mycket i solen, jag tycker att riskerna med att sola för mycket är för höga, säger hon.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!