Margareta, 84, trivs bäst på träningsresor: ”Våga utmana dig själv!”

När 84-åriga Maita åker på semester är det knappast lata dagar i en solstol som väntar. HJ:s representant fick en pratstund med henne mitt under träningsresan till Camp Järvsö.

Margareta ”Maita” Ericson, 84 år, har gjort 27 resor sedan hon började resa för drygt 10 år sedan. Sammanlagt 72 veckor har hon varit på resande fot sen dess.

– När jag sålde fritidshuset fick jag råd att unna mig och som pensionär hade jag också mer tid, då började jag träna regelbundet. Träningsresor passar mig perfekt!

Allt började med att ögonen fastnade på en reseannons i Hemmets Journal, på bilden fanns två gråhåriga damer som fick Maita att tänka: ”Kan de så kan jag!”.

Hon anmälde sig till resan och hade inget emot att dela dubbelrum istället för att betala extra för enkelrum, så hon fick en ny vän i en 30-årig kvinna. De valde helt olika pass på träningsresan, men rumskompisen fick Maita att testa sådant hon inte tränat innan, som exempelvis boxning.

När veckan var över var Maita säker på att detta ville hon göra om!

Ny resa till Camp Järvsö

Hon återvände till samma ställe igen och igen. Med samma utbud och samma rutiner blev det tryggt. Vissa medresenärer har hon träffat flera gånger och hon har fått många nya vänner genom åren.

– Vi har blivit ett gäng som följs åt, man behöver aldrig känna sig ensam.

I Portugal deltog Maita i en fototävling, hon vann förstapriset som passande nog var ett resepresentkort till Camp Järvsö. Här hade hon varit tidigare och uppskattade den vackra miljön och det breda träningsutbudet, med något för alla.

Redan på tåget träffade hon deltagare som hade sina HJ/Icakuriren-namnskyltar på bröstet, vilket gjorde det lätt att börja prata. ”Jag tror minsann vi ska till samma ställe!”

Vilka råd har du till någon som tvekar inför att resa själv?

  1. Du blir så väl mottagen!
  2. Du lever upp när du träffar andra med samma intresse! Vi pustar och frustar ihop på passen och det finns alltid något att prata om!
  3. Bli ingen SEN:are. Det kommer ett sen, och sen kommer det ett nytt sen. Det behöver hända nu!
  4. Våga utmana dig själv, när du väl mött det okända är det inte okänt längre. Ta tag i det, annars är det lätt att bli sittande.
  5. Var och en efter sin förmåga, du väljer själv vad du vill vara med på.

Läs mer om vår nästa träningsresa till Camp Järvsö

Se våra aktuella läsarresor

Alla våra läsarresor hittar du här

Scroll to Top