Du behöver

    10–15 bitar:
  • 300 g smör
  • 300 g socker (ca 3 ⅓ dl)
  • 6 ägg
  • 300 g vetemjöl (ca 5 dl)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • Garnering:
  • florsocker
  • Ugn: 180°

Gör så här

1

Vispa smör och socker lätt och luftigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje ägg.

2

Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör väl tills allt är ordentligt blandat.

3

Häll en tredjedel av smeten i en annan skål och rör i kakaon. Tillsätt rivet apelsinskal till den ljusa smeten.

4

Lägg klickar av den ljusa smeten i en smord ugnsform med bakplåtspapper i botten, ca 25x35 cm. Lägg klickar av den bruna smeten ovanpå. Dra en kniv genom smeten och jämna till toppen med en slickepott.

5

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kontrollera att kakan är genomgräddad innan du tar ut den ur ugnen. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Sikta lite florsocker över kakan vid servering.