Du behöver
-
10–15 bitar:
- 300 g smör
- 300 g socker (ca 3 ⅓ dl)
- 6 ägg
- 300 g vetemjöl (ca 5 dl)
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 1 apelsin, finrivet skal Garnering:
- florsocker Ugn: 180°
Gör så här
Vispa smör och socker lätt och luftigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje ägg.
Tillsätt mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör väl tills allt är ordentligt blandat.
Häll en tredjedel av smeten i en annan skål och rör i kakaon. Tillsätt rivet apelsinskal till den ljusa smeten.
Lägg klickar av den ljusa smeten i en smord ugnsform med bakplåtspapper i botten, ca 25x35 cm. Lägg klickar av den bruna smeten ovanpå. Dra en kniv genom smeten och jämna till toppen med en slickepott.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kontrollera att kakan är genomgräddad innan du tar ut den ur ugnen. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Sikta lite florsocker över kakan vid servering.