Du behöver

    4 portioner:
  • 700 g champinjoner
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 280 g torkad spagetti
  • 1 liter blandad grönsaksbuljong av flaska eller tärning
  • 400 g fryst och tinad bladspenat, rumsvarm
  • 100 g finriven parmesan + valfri mängd till ­servering
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

1

Ansa och skiva champinjonerna, skala och riv vitlöken. Fräs några minuter i olja i en låg vid kastrull eller djup stekpanna.

2

Lägg i spaghettin hel, och häll på buljongen. Koka upp och sjud på medelvärme utan lock tills pastan sugit åt sig nästan all vätska, 12–15 minuter från det att vätskan börjat sjuda. Det ska inte koka torrt, lite vätska ska vara kvar när pastan är färdigkokt.

3

Rör om med jämna mellanrum i början, så att pastan blandas ner ordentligt i vätskan. Rör runt även mot ­slutet när vätskan reducerats och pastan riskerar att fastna i botten på kastrullen.

4

När pastan är klar, med lite tuggmotstånd kvar, vänd ner den tinade spenaten och rivna parmesanosten, blanda väl. Låt parmesanen smälta och spenaten bli genomvarm. ­Smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med mer riven parmesan och en bra olivolja.