Tips! Att råsteka potatis tar sin tid och kräver en del fett. Om du vill påskynda tillagningen och använda mindre fett, kan du koka potatis­tärningarna några minuter i lättsaltat vatten före stekning. Låt rinna av väl innan.

Du behöver

    4 portioner
  • 400 g fast potatis
  • 400 g sötpotatis
  • 2 gula lökar
  • olja och smör till stekning
  • salt och peppar
  • 400–500 g kryddig korv av valfri sort
  • Örtdressing:
  • 1 dl grekisk yoghurt,10%
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl hackade örter, färska eller frysta
  • 1 lime, saften
  • Servering:
  • stekta ägg

Gör så här

1

Om du vill, skala potatisen. Annars skrubba den väl om skalet behålls på. Skalet på sötpotatisen kan vara lite segare, så den behöver skalas.

2

Tärna i mindre bitar, ca 1/2 x 1/2 cm i storlek. Spola med kallt vatten. Skala och hacka löken. Skiva korven.

3

Stek potatisen mjuk i omgångar i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt löken och stek tills den är mjuk. Salta och peppra.

4

Lyft ut ur pannan och stek korven. Tillsätt potatis- och lökblandningen till korven. Låt allt stekas klart och bli genomvarmt.

5

Pressa ur saften ur limefrukten och mixa med örter och majonnäs. Blanda ihop med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Dressingen ska smaka friskt och örtigt.

6

Lägg upp pytten, stek äggen och servera.