Tips! Att råsteka potatis tar sin tid och kräver en del fett. Om du vill påskynda tillagningen och använda mindre fett, kan du koka potatistärningarna några minuter i lättsaltat vatten före stekning. Låt rinna av väl innan.
Du behöver
-
4 portioner
- 400 g fast potatis
- 400 g sötpotatis
- 2 gula lökar
- olja och smör till stekning
- salt och peppar
- 400–500 g kryddig korv av valfri sort Örtdressing:
- 1 dl grekisk yoghurt,10%
- ½ dl majonnäs
- ½ dl hackade örter, färska eller frysta
- 1 lime, saften Servering:
- stekta ägg
Gör så här
Om du vill, skala potatisen. Annars skrubba den väl om skalet behålls på. Skalet på sötpotatisen kan vara lite segare, så den behöver skalas.
Tärna i mindre bitar, ca 1/2 x 1/2 cm i storlek. Spola med kallt vatten. Skala och hacka löken. Skiva korven.
Stek potatisen mjuk i omgångar i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt löken och stek tills den är mjuk. Salta och peppra.
Lyft ut ur pannan och stek korven. Tillsätt potatis- och lökblandningen till korven. Låt allt stekas klart och bli genomvarmt.
Pressa ur saften ur limefrukten och mixa med örter och majonnäs. Blanda ihop med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Dressingen ska smaka friskt och örtigt.
Lägg upp pytten, stek äggen och servera.