Du behöver

    8 bitar:
  • 2 jubileumskakor (hela cirklar)
  • 900 g delikatesspotatis
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g färskost
  • 1 rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk honung
  • salt och peppar
  • 150 g kallrökt lax
  • 6 kokta ägg
  • 300 g skalade räkor
  • 1 salladslök
  • 5 cm gurka
  • dill

Gör så här

1

Koka potatisen och låt den svalna. Vispa crème fraiche tills den är tjock med elvisp. Vispa i färskosten.

2

Skala och hacka löken fint och rör i tillsammans med dill och honung. Smaka av med salt och peppar. Dela upp krämen i två skålar.

3

Hacka laxen fint, skala och hacka tre av äggen och tärna hälften av potatisen och rör ner i ena skålen. Lägg ut ett bröd på ett fat och bred på fyllningen.

4

Lägg på nästa bröd och bred på resten av krämen.

5

Skala och dela resten av äggen i klyftor och skiva potatisen. Lägg på potatisen på krämen och lägg på äggen och strö över räkorna. Strö över skivad salladslök, lägg på skivad gurka och lite dill.