Du behöver
-
8 bitar:
- 2 jubileumskakor (hela cirklar)
- 900 g delikatesspotatis
- 4 dl crème fraiche
- 200 g färskost
- 1 rödlök
- 1 dl hackad dill
- 2 msk honung
- salt och peppar
- 150 g kallrökt lax
- 6 kokta ägg
- 300 g skalade räkor
- 1 salladslök
- 5 cm gurka
- dill
Gör så här
1
Koka potatisen och låt den svalna. Vispa crème fraiche tills den är tjock med elvisp. Vispa i färskosten.
2
Skala och hacka löken fint och rör i tillsammans med dill och honung. Smaka av med salt och peppar. Dela upp krämen i två skålar.
3
Hacka laxen fint, skala och hacka tre av äggen och tärna hälften av potatisen och rör ner i ena skålen. Lägg ut ett bröd på ett fat och bred på fyllningen.
4
Lägg på nästa bröd och bred på resten av krämen.
5
Skala och dela resten av äggen i klyftor och skiva potatisen. Lägg på potatisen på krämen och lägg på äggen och strö över räkorna. Strö över skivad salladslök, lägg på skivad gurka och lite dill.