Du behöver
-
20 stycken:
- 150 g smör
- 4 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 4 ½ dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 1/2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl mjölk Glasyr:
- 50 g smör
- 5 dl florsocker
- 3 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ dl kokt kaffe
- 1 dl kokos Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggsmeten till en jämn smet. Rör till sist ner det smälta smöret och mjölken.
2
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
3
Glasyr: Smält smöret och rör i florsocker, kakao, vaniljsocker och kaffe. Bred glasyr över muffinsen och strö över kokos och låt stelna.