Du behöver

    20 stycken:
  • 150 g smör
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Glasyr:
  • 50 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kokt kaffe
  • 1 dl kokos
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggsmeten till en jämn smet. Rör till sist ner det smälta smöret och mjölken.

2

Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

3

Glasyr: Smält smöret och rör i florsocker, kakao, vaniljsocker och kaffe. Bred glasyr över muffinsen och strö över kokos och låt stelna.