Du behöver
-
6 portioner
- 2 dl vispgrädde
- 500 g risgrynsgröt (färdig eller hemlagad)
- 2 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker Hallonkompott:
- 250 g frysta hallon
- 2 msk pressad citronsaft
- ¾ dl strösocker Crunch:
- 1 dl pekannötter
- 25 g smör
- 2 msk ljus sirap
- 1 dl havregryn
- 2 msk kokos Garnera med:
- kanel
Gör så här
1
Hallonkompott: Koka upp hallon, citronsaft och socker i en kastrull och koka i 5 minuter. Låt svalna.
2
Crunch: Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en stekpanna och rör i sirap. Blanda i nötter, havregryn och kokos. Fräs under omrörning tills det fått fin färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.
3
Vispa grädden och blanda med gröt, florsocker och vaniljsocker.
4
Lägg en klick kompott i portionsglas och klicka på gröten. Toppa med crunch och pudra över kanel.