Ris à la Malta i glas

Är du ute i sista minuten kan färdig risgrynsgröt vara en räddare i nöden! Vår ris à la Malta serveras i glas och toppas med hallonkompott och en god nötcrunch.

Du behöver

    6 portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 500 g risgrynsgröt (färdig eller hemlagad)
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallonkompott:
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk pressad citronsaft
  • ¾ dl strösocker
  • Crunch:
  • 1 dl pekannötter
  • 25 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kokos
  • Garnera med:
  • kanel

Gör så här

1

Hallonkompott: Koka upp hallon, citronsaft och socker i en kastrull och koka i 5 minuter. Låt svalna.

2

Crunch: Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en stekpanna och rör i sirap. Blanda i nötter, havregryn och kokos. Fräs under omrörning tills det fått fin färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

3

Vispa grädden och blanda med gröt, florsocker och vaniljsocker.

4

Lägg en klick kompott i portionsglas och klicka på gröten. Toppa med crunch och pudra över kanel.

Scroll to Top