Du behöver

    20 bitar:
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, 37°
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 10 körsbärstomater
  • ½ dl oliver
  • flingsalt
  • basilikablad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i degskålen och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt olja, honung, salt och mjöl. Arbeta degen smidig i maskin i 5 minuter.

3

Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

4

Smörj en liten långpanna med olivolja, även upp på kanterna. Häll i degen och tryck ut till en platta.

5

Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

6

Tryck hål i degen med fingrarna och lägg i tomater och oliver. Ringla över olivolja och pensla degen. Strö på flingsalt och basilika.

7

Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.