Du behöver
- 
                      4 portioner:
 - Biffar:
 - 500 g kalv- eller nötfärs
 - 3 äggulor
 - 1 ½ dl vispgrädde
 - 1 tsk salt
 - 1 krm svartpeppar
 - 1 dl ströbröd
 - smör till stekning Pressgurka:
 - 1 gurka
 - 4 msk strösocker
 - 4 msk ättiksprit, 12%
 - 1 dl vatten
 - 3 msk hackad persilja Potatismos:
 - 800 g potatis
 - 25 g smör
 - 1 ½ dl mjölk Servering:
 - lingonsylt, gröna ärtor Ugn: 225°
 
Gör så här
Pressgurka: Skölj och skiva gurkan tunt med osthyvel eller mandolin. Blanda socker, ättiksprit och vatten, rör tills sockret lösts upp. Blanda i gurkan och låt dra. Strö över persilja.
Potatismos: Skala potatisen och dela i bitar. Koka den mjuk, häll av vattnet och ånga den torr. Mosa potatisen och tillsätt smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Biffar: Rör ner en äggula i taget i färsen. Rör ner grädden lite i taget. Krydda med salt och peppar. Forma 8 biffar. Häll hälften av ströbrödet på en tallrik och lägg på biffarna. Strö över resten av ströbrödet och tryck till lätt.
Stek biffarna i smör tills de fått färg och är genomstekta.
Servera biffarna med potatismos, pressgurka, lingonsylt och ärtor.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






