Du behöver

    6 portioner
  • 800 g falukorv
  • 3 dl crème fraiche
  • ½ dl bostongurka
  • 1 finhackat äpple
  • 1 msk senap
  • salt, peppar
  • ½ dl ketchup
  • 100 g riven ost
  • Potatismos:
  • 1 ½ kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt, peppar
  • 3 äggulor
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Potatismos: Skala potatisen och dela i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet, ånga den torr.

2

Mosa potatisen och vispa med mjölk och smör till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar och rör i äggulorna.

3

Skär snitt i korven och lägg den i en form.Blanda crème fraiche, bostongurka, äpple och senap och lägg i skårorna och inne i mitten. Salta och peppra. Toppa med ketchup och ost.

4

Spritsa moset runt korven. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter.