Du behöver
- 
                      4 portioner
 - 1 dl torkade belugalinser
 - 4 dl vatten
 - 1 stor sötpotatis, 500 g
 - 2 morötter
 - 1 gul lök
 - 3 vitlöksklyftor
 - 2 selleristjälkar
 - 50 g smör
 - 1 dl vitt vin
 - 1 liter vatten
 - 2 grönsaksbuljongtärningar
 - salt, peppar
 - 200 g grillost
 - 1 tsk rivet citronskal
 - färsk timjan Brödtärningar
 - 2 skivor surdegsbröd
 - 2 msk rapsolja Ugn: 250°
 
Gör så här
Brödtärningar: Skär brödet i bitar och blanda med olja. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Koka upp linserna i 4 dl vatten. Koka i ca 15 minuter tills de nästan är mjuka.
Skala och finhacka sötpotatis, morötter, lök, vitlök och selleri.Fräs morötter, all lök och selleri i smör i en gryta.
Lägg i potatisen, fräs tills allt börjar mjukna. Späd med vin, vatten och buljongtärningar. Koka i 15 minuter.
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
Skär grillosten i tärningar och stek i olja tills den fått fin färg.
Blanda grillost, brödtärningar, linser och citronskal och lägg i soppan. Toppa med timjan.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






