Du behöver

    12 bitar
  • 200 g hasselnötter
  • 4 ägg
  • 1 ½–2 dl strösocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Apelsinfrosting
  • 100 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • ½ apelsin, finrivet skal
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • Garnering
  • apelsinskivor
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

2

Blanda malda nötter med vaniljpulver, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

3

Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

4

Apelsinfrosting: ­Vispa ihop färskost, florsocker, smör, apelsinskal och apelsinsaft. Bred krämen över kakan.

5

Garnering: Garnera med apelsinskivor.