Du behöver
-
8 portioner
- 2 gula lökar
- 1 + 2 msk smör
- 8–10 potatisar
- 1 burk ansjovis, 125 g
- salt och peppar
- 3 dl vispgrädde
- ½ dl mjölk
- ½ dl ströbröd Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala löken och skiva den tunt. Fräs den i smör. Tillsätt 2 msk vatten och koka den mjuk.
2
Skala och strimla potatisen. Varva potatis, lök och ansjovis (spara spadet) i en smord form. Avsluta med potatis.
3
Salta och peppra lätt på potatisen. Häll på 1 msk ansjovisspad, 2 dl grädde och mjölk.
4
Baka mitt i ugnen i 30 minuter. Häll på resten av grädden. Strö på ströbröd och klicka på smör.
5
Baka klart i ca 40 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.