Du behöver

    10 bitar:
  • 16 g (knappt 1 dl) pofiber
  • 100 g (1,7 dl) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 ägg
  • 20 droppar stevia
  • 100 g (drygt 1 dl) sukrin
  • 200 g finrivna morötter
  • 80 g rapsolja
  • Glasyr:
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 200 g färskost
  • 50 g (¾ dl) sukrin melis (sockerersättning)
  • 15 droppar stevia med vaniljsmak
  • Garnering:
  • valnötter
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Använd köksvågen när du ska mäta upp ­ingredienserna. Det är viktigt att mängderna blir rätt. Blanda pofiber, mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, salt och vaniljpulver i en skål.

2

Vispa ägg, steviadroppar och sukrin poröst.

3

Blanda i morötter och olja i äggvispet.

4

Vänd ner de torra ingredienserna. Blanda till en jämn smet.

5

Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 55 minuter. Låt svalna.

6

Glasyr: Vispa ihop smör och färskost. Vispa i sukrin och steviadroppar. Bred glasyren över kakan.

7

Garnering: Toppa med valnötter.