Du behöver

    18 bullar:
  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk pofiber
  • 50 g (drygt ½ dl) sukrin
  • 10 g (0,1 dl) strösocker
  • 15 droppar stevia med vaniljsmak
  • 1 tsk salt
  • 130 g (2,6 dl) mandelmjöl
  • 500 g (8,3 dl) vetemjöl
  • ägg till pensling
  • Vaniljkräm:
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 äggulor
  • 50 g (drygt ½ dl) sukrin
  • 5 droppar stevia med vaniljsmak
  • 2 msk potatismjöl
  • 25 g smör
  • Servering:
  • smält smör
  • sukrin
  • kokos
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Använd köksvågen när du ska mäta upp ingredienserna. Det är viktigt att mängderna blir rätt! Smula ner jästen i en degskål. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp.

2

Blanda i fiberhusk, pofiber, sukrin, socker och stevia. Låt dra i 10 minuter.

3

Blanda i salt och allt mjöl. Arbeta till en smidig deg. Jäs övertäckt i 30 minuter.

4

Vaniljkräm: Koka upp mjölk, grädde och vaniljpulver. Ställ åt sidan. Vispa äggulor, sukrin, stevia och potatismjöl. Tillsätt gräddmjölken under omrörning.

5

Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta den av värmen och rör i smöret. Låt svalna.

6

Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla en längd. Dela i 18 bitar och rulla bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckta i 30 minuter.

7

Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i vaniljkräm. Pensla med uppvispat ägg.

8

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

9

Servering: Pensla bullarna med smör och strö på lite sukrin och kokos.