Du behöver

    4 portioner
  • 4 bitar laxfilé à 120 g
  • salt och peppar
  • 1 tsk chilikrydda
  • 1 liten baguette
  • 2 + 2 msk olivolja
  • 1 fänkål, 375 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 65 g babyspenat
  • 1 burrata
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • dill
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Krydda laxen på båda sidor med salt, peppar och chilikrydda. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

2

Riv baguetten i mindre bitar och blanda med olja, salt och peppar. Bred ut brödet bredvid laxen på plåten och baka mitt i ugnen i 15 minuter, tills laxen är klar.

3

Ansa fänkålen och skiva den tunt på en mandolin. Blanda med riven vitlök, olja och vinäger. Vänd i spenaten och lägg upp på ett fat.

4

Dela laxen i bitar med en gaffel och lägg upp på salladen. Dela burratan försiktigt och lägg på. Strö över rivet citronskal och ringla över citronsaft och dill.