Du behöver

    4 portioner
  • 300 g pasta, t ex tortiglioni
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka dill
  • 1 citron, skal + 1 msk saft
  • 400 g laxfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av, men spara 2 dl av kokvattnet.

2

Skala och hacka vitlöken. Grovhacka dillen. Riv citronskalet och pressa ur lite saft.

3

Dela laxen i kuber och vänd i mjöl. Stek i smör i ca 2 minuter. Låt vitlöken steka med. Ta upp laxen.

4

Häll i crème fraiche i stekpannan. Tillsätt buljongtärning, citronskal och citronsaft och koka upp. Späd med pastavattnet och koka i 3 minuter.

5

Rör i dill och spenat. Lägg i laxen och smaka av. Koka i 2 minuter och vänd sedan i pastan.

6

Mosa laxen lätt med gaffel. Servera med resten av citronen.