Du behöver

    6–8 bufféportioner
  • 500–600 g finmald lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 äggulor
  • 1 msk olivolja
  • Picklad rödlök
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar, tunnskivade
  • Fetaostkräm
  • 150 fetaost
  • 2 dl tjock yoghurt på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1

Picklad rödlök: Häll ­ättika, socker och ­vatten i en kastrull. Koka upp under ­omrörning. Ta från värmen och rör tills sockret lösts upp. Låt kallna. Lägg i löken. Låt dra i minst 1 timme, gärna över natten.

2

Fetaostkräm: Dela osten i mindre bitar. Mixa med ­yoghurt till en slät kräm. Rör i olja och ­vitlök.

3

Blanda färs och salt. Blanda i äggulorna. Forma till 6–8 biffar.

4

Bryn ca 3 minuter på varje sida. Efterstek ca 5–8 minuter.

5

Servera med picklad rödlök och fetaostkräm.