Du behöver
- 
                      4 portioner
 - ½ dl ströbröd
 - ¾ dl vatten
 - ½ gul lök
 - 2 msk smör
 - 1 ägg
 - 500 g blandfärs
 - salt och peppar
 - 2 dl vatten Sås
 - 250 g champinjoner
 - ½ gul lök
 - 1 msk smör
 - 1 msk vetemjöl
 - 2 dl vispgrädde
 - 2 msk kalvfond Servering
 - klyftpotatis
 - lingonsylt
 - rostade morötter
 
Gör så här
Blanda ströbröd och vatten och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i 1 msk smör.
Blanda ner ströbröd, lök och ägg i färsen och krydda med salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn smet och forma 8–10 små biffar.
Stek biffarna i 1 msk smör. Ta upp dem och vispa ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen.
Sås: Dela champinjon-erna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svampen tills vätskan kokat bort. Lägg i smör och lök och fräs tills svampen börjar få fin färg.
Strö över mjöl och blanda om. Späd med vattnet från stekpannan, grädde och fond och småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner biffarna i såsen och koka ett par minuter så att de blir varma.
Servering: Servera med klyftpotatis, lingonsylt och morötter.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






