Du behöver
- 
                      4 portioner
 - 1 gul lök
 - 400 g köttfärs
 - 1 msk rapsolja
 - 1 msk spiskummin
 - 2 tsk koriander
 - 1 tsk paprikapulver
 - ½ tsk kajennpeppar
 - salt
 - 1 burk (380 g) svarta bönor
 - 1 burk (400 g) krossade tomater
 - 75 g riven tex mex-ost
 - 200 g nachochips Servering
 - gräddfil Ugn: 225°
 
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs färs och lök i olja i stekpanna.
2
Krydda med spiskummin, koriander, paprikapulver, kajennpeppar och salt.
3
Skölj av bönorna. Rör ner dem tillsammans med de krossade tomaterna. Koka ihop alltsammans i 10 minuter.
4
Häll över färsen i en ugnsfast form. Strö över riven tex mex-ost och stick ner några nachochips.
5
Gratinera i ca 10 minuter tills osten har smält och fått lite färg.
6
Servering: Servera tex mex-gratängen med resten av nachochipsen och en klick gräddfil.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






