Du behöver

    36 stycken
  • 50 gram jäst
  • 3 deciliter vatten
  • 3 deciliter mjölk
  • 1 tesked salt
  • 1 matsked ljus sirap
  • 0.5 deciliter rapsolja
  • 14 deciliter vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 deciliter tomatsås
  • 240 gram strimlad rökt skinka
  • 300 gram riven ost
  • 4 matskedar torkad oregano
  • Topping
  • färsk oregano
  • flingsalt
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Värm vatten och mjölk till 37°. Häll det över jästen och rör om tills den lösts upp.

2

Tillsätt salt, sirap, olja och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje till en platta, 45 x 33 cm.

4

Fyllning: Bred på tomatsås och lägg på skinka. Strö på ost och oregano och rulla ihop från långsidan.

5

Skär rullen i skivor och ställ med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Jäs övertäckta i 30 minuter.

6

Topping: Pensla bullarna med vatten. Strö på hackad oregano och flingsalt.

7

Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.