Du behöver
- 
                      6 stycken
 - 25 gram jäst
 - 3 deciliter vatten, 37°
 - 1 tesked salt
 - 1 matsked olivolja
 - 7 deciliter vetemjöl special
 - 2 deciliter crème fraiche
 - 3 matskedar grovkornig senap
 - 2 deciliter riven parmesanost Topping
 - 8 deciliter grönkål
 - 1 matsked olivolja
 - 1 tesked flingsalt
 - 100 gram ädelost
 - 120 gram tunt skivad julskinka
 - 2 stycken färska fikon i klyftor
 - 1 deciliter rostade valnötter Ugn: 250°
 
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och det mesta av mjölet, lite i taget.
Arbeta degen väl i maskin ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
Sätt in plåtarna i ugnen så att de är varma. Dela degen i 6 jämnstora bitar. Kavla ut pizzor, 10–12 cm i diameter. Lägg på bakplåtspapper.
Vispa crème fraiche och senap fluffigt. Bred ut på pizzorna. Strö över parmesanost.
Grädda strax under ugnens mitt i 15–20 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
Topping: Stek grönkålen snabbt i olja. Salta. Dela osten i bitar.
Toppa pizzorna med grönkål, skinkskivor, ostbitar, fikonklyftor och rostade valnötter.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






