Du behöver

    4 portioner
  • 3 stycken gelatinblad
  • 4 deciliter vispgrädde
  • 1 deciliter strösocker
  • rivet skal från 3 clementiner
  • 1 deciliter pressad clementinsaft
  • 1 tesked vaniljsocker
  • Karamelliserad mandel
  • 1 deciliter sötmandel
  • 2 matskedar smör
  • 0.5 deciliter strösocker
  • Garnering
  • clementinklyftor
  • kanel

Gör så här

1

Pannacotta: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och socker och låt gelatinbladen smälta i den varma grädden.

2

Tillsätt clementinskal, clementinsaft och vaniljsocker. Häll upp i 4 glas. Låt stelna i 2 timmar.

3

Mandelkaramell: Grovhacka mandeln. Smält smör och socker tills det börjar bli brunt. Blanda i mandeln. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna.

4

Garnering: Toppa med clementinklyftor och hackad mandelkaramell. Pudra på kanel.