36 stycken

Du behöver

  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 msk sirap
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver

Tosca

20 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
2 tsk vetemjöl
1 dl kokos

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör, mjöl, socker, sirap, vaniljsocker och bakpulver till en deg. Låt vila i ­kylen i 20 minuter.

2

Tosca: Blanda smör, socker, grädde, sirap och mjöl i en kastrull. Koka någon minut. Ta av värmen och rör i kokos. Låt vila ett par minuter.

3

Dela degen i 3 bitar och rulla ut längder, lika långa som plåten. Gör en längsgående fördjupning i längderna och fyll med toscasmet.

4

Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Låt kakorna svalna och skär i ­sneda bitar.