8 portioner
Du behöver
- 5 st kycklingfiléer
 - 1 tsk salt
 - 1 krm svartpeppar
 - 2 msk smör
 
Persiljemarinad
 rivet skal av en halv citron
 saft av en halv citron
0.5 kruka persilja
2 tsk sambal oelek
3 msk olivolja
Servering
65 g småbladig spenat
150 g salladsärter
Garnering
 grovt hackad persilja
 ärtskott
Ugn: 225°
Gör så här
Ansa kycklingen och krydda runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filéerna runt om.
Flytta över dem på en bakplåtspappersklädd långpanna och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 22 minuter, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
Persiljemarinad: Tvätta citronen, riv skalet, pressa ur saften. Hacka persiljan. Blanda samtliga ingredienser.
Ansa och koka salladsärterna. Häll av vattnet och spola kallt.
Servering: Fördela spenat och ärter på ett uppläggningsfat.
Skär kycklingen i skivor och blanda med marinaden. Placera kycklingen på spenat- och salladsärtsbädden.
Garnering: Toppa med persilja och ärtskott och servera.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






